Laura in Patrik, prva na 3. pokalni tekmi

V nedeljo,  13. oktobra 2016, je Karate zveza Slovenije v sodelovanju s tehničnim organizatorjem ŠD Gorica , v športni dvorani v Kanalu ob Soči, izpeljala 3. pokalno tekmo. Na tekmovanju je nastopilo je 350 karateistov iz 44  slovenskih klubov.

Tekmovanje se je udeležilo devet tekmovalcev  Karate kluba Rogaška Slatina in  se domov vrnili  z dvema zlatima medaljama.

Dopoldan so nastopili mlajši tekmovalci v izvajanju kat. Tara Škrablin je nastopila v kategoriji malčic 8-9 let, ter izgubila v tretjem krogu , v nadaljevanju  se njena nasprotnica ni uvrstila v finale,  s tem je Tara izgubila možnost za repasaž in višjo uvrstitev.

V katah sta nastopila še Glorija Paš med deklicami  in Oliver Tepeš ter oba izgubila v prvem krogu.

Popoldan so na vrsto prišli tekmovalci v športnih borbah.

Laura Potisk je tekmovala v kategoriji kadetinj – 54 kg, v kateri je  premagala vse nasprotnice in osvojila prvo mesto. Po seštevku treh tekem je postala pokalna zmagovalka za leto 2016 v športnih borbah v pri kadetinjah.

Patrik Škrablin je tekmoval v kategoriji mladincev – 76 kg. Tudi on  je premagal vse nasprotnike in osvojil prvo mesto. V isti kategoriji je nastopil tudi Jernej Koritnik in po porazu v repasažu osvojil šesto mesto. Nastopila sta še Tim Zupanec v kategoriji mladincev -68 kg in Nik Colnarič v kategoriji mlajših kadetov +55 kg ter oba izgubila v prvem krogu, v nadaljevanju Ker se njuna nasprotnika nista uvrstila v finale, sta izgubila možnost za finale in višjo uvrstitev.

Tekmovalce je na tekmovanju vodil trener Danijel Gospič.