Laura in Timotej sedma na Evropskem mladinskem prvenstvu!

Od 8. do 10.2.2019 je v Aalborgu na Danskem potekalo 46. Evropsko mladinsko prvenstvo v karateju. V letu pred prvim nastopom karateistov na olimpijskih igrah se ga je udeležilo 1092 tekmovalk in tekmovalcev iz 51 držav, kar je največ do sedaj.

Pod okriljem Karate zveze Slovenije se je prvenstva udeležilo 19 reprezentantov Slovenije, med njimi Laura Potisk in Timotej Jordan iz Karate kluba Rogaška Slatina.

Reprezentante so na tekmovanju vodili  predsednik Karate zveze Slovenije g. Borut Strojin in reprezentančni trenerji.

Najboljši rezultat prvega dne (8.2.2019)  je uspel TIMOTEJU JORDANU v kategoriji »Kumite kadeti +70kg«. V uvodnem kolu je bil prost, v drugem pa je premagal predstavnika Belorusije Vaukarezau Mikita (1:0). V četrtfinalu je bil od njega močnejši reprezentant Kosova Gashi Melos (1:6), ki se je uvrstil v finale ter tako omogočil Timoteju repasaž. V uvodnem kolu repasaža je po napeti borbi moral priznati premoč hrvaškemu predstavniku (Cipric Luka Stefano), ki je dvoboj ob neodločenem rezultatu 1:1 dobil zaradi dosežene prve točke.

Najboljši rezultat drugega dne (9.2.2019) je uspel LAURI POTISK v kategoriji »Kumite mladinke -59kg«. V uvodnem kolu je bila prosta, v drugem  je z minimalno razliko premagala predstavnico Danske Aakermann Sarah (1:0). V tretjem krogu je bila Laura močnejša od reprezentantke Portugalske Ferreira Daniele (2:0). Boj za medalje pa je Lauri preprečila kasneje srebrna Oudenaarden Van Melissa iz Nizozemske, ob rezultatu 1:1 in po sodniški odločitvi.

Sedmo mesto v evropskem merilu je izreden uspeh, zato čestitke vodstvu Karate klubu Rogaška Slatina, strokovnim delavcem  in mentorju kluba na strokovnem področju g. Miranu Škerlu.

Za Lauro in Timoteja predstavlja ta rezultat piko na i, po vseh medaljah na turnirjih,  prejetih nagradah  v okviru Karate zveze Slovenije (Karateist leta 2018) in Občine Rogaška Slatina (Športnik leta 2018).

 

MOJ KLUB – 40 let – MOJE ŽIVLJENJE !

 

Rezultati Timotejeve kategorije:

https://www.sportdata.org/wkf/set-online/popup_mitschrift_main.php?popup_action=mitschriftcatxml&catid=9&verid=253

Rezultati Laurine kategorije:

https://www.sportdata.org/wkf/set-online/popup_mitschrift_main.php?popup_action=mitschriftcatxml&catid=20&verid=253