Zelo uspešni v Velenju na »14. pokalu Nestla Žganka«

V nedeljo 24.2.2019 se je sedem »samurajev«, tekmovalcev Karate kluba Rogaška Slatina, udeležilo mednarodnega turnirja »14. Pokal Nestla Žganka« v Velenju. Čeprav smo tokrat nastopali brez obeh aktualnih športnikov Rogaške Slatine za leto 2018, smo bili zelo uspešni, saj smo s šestimi osvojenimi medaljami, med 50-timi klubi, pristali na odličnem 10-tem mestu.

Kot običajno se je tekmovanje pričelo s katami v najmlajših kategorijah. Tukaj ima naš klub dve že izkušeni 9-letni  tekmovalki, ki sta upravičili prihod na tekmo. Tekmovanje je v kategoriji »malčice 8-9 let (8-6 KYU)« odprla Tajda Mavsar in se z dvema zaporednima zmagama 5-0 uvrstila v polfinale. Tam je naletela na razpoloženo Ljutomerčanko in tesno izgubila. Vseeno si je priborila repasaž za 3. mesto in ga po zmagi nad Avstrijko tudi osvojila. Še bolj razburljivo dogajanje je sledilo z nastopi šampionke Gaje Hribar v dveh kategorijah sočasno. Poleg svoje kategorije »malčice 8-9 let« je namreč prvič tekmovala tudi v kategoriji »deklice 10-11 let (8-4 KYU)«. Gaja je suvereno premagala vse nasprotnice na obeh tatamijih do polfinala.  Manjši padec koncentracije je povzročil napako, ki je Gaji preprečil nastop v obeh finalih. V nadaljevanju je pokazala iz kakšnega testa, se hitro zbrala ter osvojila 3. mesto v svoji kategoriji ter odlično 1. mesto v starejši kategoriji.

Po krajšem premoru je z nastopi nadaljevala naša prva borbašica Tinkara Krumpak. Pogumno se podala v boj in hitro povedla. V zaključku prve borbe s kasnejšo finalistko, je žal izgubila z minimalno razliko ene točke. Nadaljevala je v repasažu, kjer pa ji medalja tokrat ni bila namenjena in je osvojila končno 5-6 mesto.

V elitni kategoriji »kata kadetinje« je vse svoje znanje pokazala Alja Kutija. S spominom na lansko  leto, ko je ta turnir osvojila, je gladko premagala prvo nasprotnico. S tem ji je usoda v naslednjem krogu namenila državno prvakinjo in udeleženko evropskega prvenstva. Seveda se ni predala, pogumno je izvedla mojstrsko kato, vendar ji tokrat finale ni bil usojen.  Kljub temu se je v repasažu borila za bronasto medaljo, a je bila Italijanka žal premočna.

Naše nastope so zaključili  trije borbaši. V kategoriji »kumite 14-15 let – 70 kg« je navdušil  Nik Colnarič, saj je premagal vse nasprotnike in osvojil 1. mesto. Da ne bi zaostajal za klubskim prijateljem je enako uspešne nastope v kategoriji »kumite 12-13 let + 55 kg« ponovil tudi Jakob Žumer. S tem je tudi dokazal, da mu mesto  v reprezentanci za nastop na Balkanskem prvenstvu ni bilo podarjeno.

Naše uspešne nastope je zaključil Nejc Kunštek, ki je imel v ognju 2 železi, saj je tekmoval v dveh kategorijah in sicer »kumite 12-13 let  -55 kg« in »kumite 14-15 let  -57 kg«. Po željah se mu je izšlo  prvi kategoriji, kjer je dosegel 2. mesto. V drugi kategoriji se je po borbi v repasažu moral zadovoljiti s 5-6 mestom.

 

Naše tekmovalce sta na tekmi strokovno usmerjala trenerja Srečko Boršič in Gregorr Hribarr.