Osvojili 9 medalj plus pokal na tekmi v Žalcu

V Žalcu je v soboto 30.3.2019 potekal  že 17. Pokal Žalca, katerega se je tradicionalno udeležil tudi Karate klub Rogaška Slatina. Tokrat je ekipa štela 8 tekmovalcev, vseh na tekmi pa je bilo 216.

Vsak izkušen tekmovalec se ene tekme spomni kot svoje prve in tokrat je ta bila za še ne šestletnega TADEJA MAVSAR. Pretekle dneve je navdušeno spraševal, kdaj že bo tekma in da se bo potrudil.Vseeno sta ga velikost dvorane in ves direndaj malo zmotila, zato je bil zelo zadržan. Kljub temu ni zatajil, v obeh kategorijah, v katerih je tekmoval (»kata najmlajši« in »kata najmlajši 8-6 KYU«)  si je priboril bronasti medalji. Imel je tudi priložnost, da se je neposredno  pomeril z aktualnim državnim prvakom. Dvoboj je seveda izgubil, a izkušnja šteje.

V kategoriji »kata malčice 8-6 KYU«  je z nastopom  nadaljevala TAJDA MAVSAR. V prvem krogu je gladko zmagala, v drugem pa naletela na večno rivalko iz Ljutomera ter tesno izgubila. V repasažu je pritisnila na plin ter si, tako kot lani, priborila 3. mesto.

Naslednji kataš je bil JAKOB KURAJ, ki se je v kategoriji »kata malčki« odločno podal v boj, vendar je žal nasprotnik bil premočan. Potisnil ga je v repasaž, ki pa žal tudi ni prinesel uspeha. Končal je na mestu tik pod medaljami.

Kataške nastope je zaključila ALJA KUTIJA v atraktivni kategoriji »kata kadetinje«. Vse tekmovalke so izvajale mojstrske kate, a na srečo, jih je Alja, po mnenju sodnikov, najbolje in to ji je prineslo 1. mesto.

Po krajšem premoru so se pričele kategorije borb.  Prvi je na tatami stopil MITJA KURAJ in v kategoriji »kumite dečki – 45« klonil šele v finalu ter dosegel odlično 2. mesto.

Kar v dveh kategorijah se je pomeril NEJC KUNŠTEK. V prvi »kumite ml. kadeti -55 kg« je nasprotnike premagoval  do finala, kjer se ni ustavil in zmagal tudi tam ter dosegel 1. mesto. Mogoče mu je to pobralo preveč energije, saj je v  kategoriji »kumite kadeti -57 kg«  po gladki zmagi v 1. krogu žal pristal v repasažu, ki pa ga žal ni dobil. Končal je tik pod stopničkami.

Moške nastope je zaključil JAKOB ŽUMER v kategoriji »kumite ml. kadeti +55 kg«. Kot vedno je imel jasen cilj pred sabo in z zmago v treh zaporednih borbah  ga je v celoti izpolnil ter dosegel 1. mesto.

Sledila je poslastica dneva in sicer nastop naše najboljše tekmovalke LAURE POTISK v kategoriji »kumite mladinke -59 kg«. Zopet je bila nepopustljiva in odločna ter si že kot mnogokrat priborila 1. mesto.  Dodatno se je pomerila še v prestižni kategoriji »članice open« ter za namenček zmagala tudi tam. Da pa je bil  uspeh popoln jo je organizator s prelepim pokalom nagradil še kot najboljšo karateistko tekme.

Tako je 8 članov našega kluba osvojilo 9 medalj plus pokal. Na tekmi jih je strokovno usmerjal  glavni trener Srečko Boršič.

 

MOJ KLUB – 40 let – MOJE ŽIVLJENJE