Velik uspeh na 1. Pokalni tekmi v Celju

Karate zveza Slovenije letno organizira 3 pokalne tekme, ki so tudi kvalifikacije za državno prvenstvo proti koncu leta. Dne 23.3.2019 je v Celju  potekala 1. Pokalna tekma, katere se je udeležilo  438 tekmovalcev iz 51 klubov. Karate klub Rogaška Slatina je zastopalo 9 tekmovalcev.

V odsotnosti naših najmlajših članov je prvi nastop imela Gaja Hribar v kategoriji »kata malčice«, v kateri je lani za las izgubila skupno zmago na pokalnih tekmah. Tokrat je suvereno pometla s konkurenco, saj je v petih dvobojih neposredno premagala tudi lanski državni in pokalni prvakinji ter viceprvakinji. Da je bil dan skoraj popoln je Gaja kasneje v kategoriji »kumite malčice -35 kg« dosegla še 2. mesto v športni borbi.

Preostala dva »kataša« Jakob Kuraj in Alja Kutija sta žal že v prvem oz. drugem krogu naletela na premočne nasprotnike in se žal nista vmešala v zaključne boje. Vsekakor pa sta pokazala napredek in dober pristop.

Z nastopi v borbah  je nadaljevala Tinkara Krumpak v kategoriji »kumite ml. kadetinje -40 kg« in dosegla odlično 2. mesto. Takoj  zatem je k uspehu kluba doprinesla še Tara Škrablin v kategoriji »«kumite ml. kadetinje -45 kg«, pravtako z 2. mestom. V naslednjem nastopu Mitje Kuraja v kategoriji »kumite ml. kadeti -45 kg« se žal ni izšlo po željah. Izredno težko delo je imel tudi Nejc Kunštek v kategoriji »kumite kadeti -57 kg«, a je s 6. mestom vseeno iztržil eno točko v seštevku pokala.

Sledil je še nastop naših reprezentantov. Izkušena šampionka Laura Potisk je v kategoriji »kumite mladinke -59 kg« z lahkoto prišla do zmage. V kategoriji »kumite ml. kadeti +55 kg« pa je mladi Jakob Žumer z izrednim borbenim pristopom z zmago  razveselil  sebe in svoje navijače.

Karate klub Rogaška Slatina je tako osvojil 3 zlate in 3 srebrne medalje, kar je bilo na lestvici 51 klubov dovolj za 7. mesto. To nam daje veliko vzpodbudo za naslednje tekme, ko bo ekipa še močnejša. Tekmovalce sta na tekmi strokovno usmerjala trenerja Srečko Boršič in Gregorr Hribarr.

MOJ KLUB – 40 let – MOJE ŽIVLJENJE