6 MEDALJ NA DRUGI POKALNI TEKMI V ŽALCU

V soboto 11.5.2019 se je 11 mlajših tekmovalcev Karate kluba Rogaška Slatina udeležilo 2. pokalne tekme v Žalcu, ki v seštevku treh šteje tudi kot kvalifikacije za državno prvenstvo novembra 2019. Tekme se je udeležilo 52 slovenskih klubov,  s 429 tekmovalci, ki so opravili 489 nastopov. Kot običajno se je začelo z nastopi v katah, kar je za nas pomenilo sočasni nastop štirih naših tekmovalcev hkrati na treh tatamijih.

Zelo dobro je nastopila Tajda MAVSAR saj je ob svojem prvem nastopu v višji kategoriji med deklicami s štirimi zaporednimi zmagami prišla do finala. Kot velevajo pravila te kategorije je prvič v vsaki seriji tekmovala z drugo kato. Ker je »močnejše« kate »porabila« na začetku, ji je za finale ostala šibkejša kata Heian shodan in žal izgubila. Vseeno čestitke za odlično 2. mesto.

Na sosednjem tatamiju je med malčicami dobro začela Gaja HRIBAR, edina med našimi tekmovalci, ki tekmuje v katah in borbah. Za razliko od prve pokalne tekme, ko je zmagala, je tokrat za eno zastavico izgubila vstop v boj za medalje in osvojila 5. mesto. Vseeno ostaja v ožjem izboru za končno zmago za Pokal Slovenije. Dober nastop pa si obeta tudi na bližajočem Balkanskem prvenstvu v karateju za otroke v Banja Luki.

Med malčki sta izredno težko nalogo imela Jakob KURAJ in Lovro MIKŠA. Oba sta v prvem nastopu naletela na končna finalista. Kljub zelo dobremu prikazu kat sta žal izgubila, a se prebila v repasaž. Lovro je najprej popravni izpit z zmago izkoristil, a v naslednjem dvoboju sta oba z Jakobom žal zaključila tekmovanje.

Kot zadnji kataš je na tatami stopil najmlajši Tadej MAVSAR, za katerega je bila to prva pokalna tekma in prva tako množično obiskana. Med 12 tekmovalci je gladko zmagal v prvem krogu. V drugem krogu pa je bil za las izločen iz boja za medalje. Vseeno čestitke za končno 7. mesto, priložnosti bo še ogromno, namen s pridobitvijo izkušenj pa je bil dosežen.

Sledil je nastop v borbah, kjer smo zelo pogrešali našo najizkušenejšo Lauro Potisk, ki se je na tekmi WKF YOUTH LEAGUE na Cipru žal poškodovala. Vseeno je s krajšim obiskom na tekmi prišla bodriti  svoje prijatelje. Pričela je že ogreta najmlajša borbašica malčica Gaja HRIBAR, ki je klonila komaj v finalu. Pravtako sta bili uspešni mlajši kadetinji Tara ŠKRABLIN in Tinkara KRUMPAK, saj sta obe dosegli 3. mesto. V izredno težki konkurenci žal nista vidnega uspeha dosegla Nejc KUNŠTEK in Mitja KURAJ, a sta z dobrimi borbami pustila dober vtis.  Na koncu se je v boj podal naš drugi udeleženec Balkanskega prvenstva Jakob ŽUMER in med mlajšimi kadeti dosegel odlično 3. mesto.

Vsi so se borili po najboljših močeh in pridobili dragocene nove izkušnje.

Tekmovalce so na tekmi vodili trenerji Srečko Boršič, Gregorr Hribarr in Patrik Škrablin.