OSVOJILI 2 »ČRNE PESTI« NA TEKMI V POSTOJNI

Majhna, 3-članska ekipa Karate kluba Rogaška Slatina, se je v  soboto 18.5.2019 udeležila tradicionalne tekme v Postojni. Posebnost tekme je, da vsi najboljši v kategorijah prejmejo prav poseben pokal – črno pest, ki je zaradi svoje unikatnosti čislana nagrada med karateisti. Zaradi poškodbe, bolezni in šolskih obveznosti manjša ekipa je zelo uspešno nastopila. Na turnirju, ki se ga je udeležilo 68 klubov iz 8 držav, kjer je 363 prijavljenih opravilo 498 nastopov, je naš klub zasedel skupno 15. mesto, šesto od slovenskih klubov.

Kataša Tadej Mavsar in Lovro Mikša sta bila prijavljena vsak v dve kategoriji in s tekmovanji pričela hkrati. Verjetno najmlajši tekmovalec turnirja Tadej je zmagal v kategoriji »kata najmlajši (8 KYU)« in že letos prejel tako željeno črno pest, kar je sicer načrtoval šele drugo leto. To je tudi prvi pokal v njegovi karieri. Ravno prav zagret je nadaljeval v kategoriji »kata najmlajši«, kjer je bila konkurenca težja. V prvem krogu je premagal Ukrajinca. Sledil je spopad z izkušenim domačinom iz Postojne in priznal premoč. Tako je osvojil zlato in srebrno  medaljo ter črno pest.

Starejši Lovro je v kategoriji »kata malčki« najprej premagal starega znanca iz Velenja. V naslednjem krogu pa se mu je zataknilo z Italijanom, končnim zmagovalcem. Pristal je v repasažu, a žal tudi tam ni premagal drugega, na koncu bronastega velenjčana. S tem si je priboril še vedno dobro končno peto mesto. Več sreče je imel v kategoriji »kata malčki (8 KYU)«, kjer je zmagal in za klub priboril drugo črno pest.

Malo kasneje je na tatami stopil Jakob Žumer, naš edini borbaš na tej tekmi, v kategoriji »kumite mlajši kadeti +50kg«. Čeprav nas skoraj na vsaki tekmi razvaja z osvojenimi medaljami se mu je tokrat zataknilo že v prvi borbi. Upamo, da če že nastop ni bil rezultatsko uspešen, da mu bo ta izkušnja dobrodošla na bližajočem Balkanskem prvenstvu, na kateri bo predstavljal Slovenijo.

Tekmovalce je na tekmi vodil glavni trener Srečko Boršič.

MOJ KLUB – 40 let – MOJE ŽIVLJENJE