V BOHINJU OSVOJILI 2 ZLATI IN 2 BRONASTI MEDALJI

Dne 13.4.2019 je v Bohinju potekal tradicionalni karate turnir »KATANA CUP 2019-BOHINJ OPEN«. Letos se ga je udeležilo 184 tekmovalcev iz 35 klubov ter iz 5 držav.

Karate klub Rogaška Slatina je v boj poslal bratsko sestrsko navezo, Tadeja in Tajdo Mavsar. Oba sta bila prijavljena v dve kategoriji.

Najprej je na tatami stopila Tajda v kategoriji »kata malčice 8-6 KYU«, v kateri je lani osvojila 3. mesto. Leto treninga in izkušenj sta ji letos tlakovali pot do finala in tudi do končne zmage. Takoj po podelitvi je Tajda nadaljevala v kategoriji »kata malčice OPEN«. Tudi tukaj je uspešno vrstila nastope do polfinala, ko ji je letošnja udeleženka Balkanskih iger preprečila vstop v finale. V repasažu je bila uspešna in tako zlati medalji dodala še bronasto. V vseh nastopih je izvajala zadnjo šolsko kato »Heian godan«.

Sledili so drugi nastopi, Tadejeve kategorije pa organizatorji kar niso poklicali za nastop. Bil je že v skrbeh, da ni kje zamudil nastope, a uro in pol po začetku so ga le poklicali v kategoriji »kata najmlajši 8 KYU« v kateri je gladko dosegel 1. mesto. Sledila je kategorija »kata najmlajši OPEN« in tam se je pomeril z za glavo višjimi in tudi do 2 leti starejšimi od sebe. Ni se prestrašil, dodatno motivacijo mu je predstavljal tudi željeni pokal za prvo mesto. Kato »taikyoku shodan« je sicer izvedel zelo dobro, a je izkušenejši Prekmurec solidno izvedel močnejšo kato in Tadeja poslal v repasaž. Čeprav pokala ni več mogel osvojiti se je vseeno zbral in z zmago dosegel končno 3. mesto.

Čeprav Tajda in Tadej nista osvojila željenih pokalov (podeljevali so jih le v OPEN kategorijah) sta bila vsak z zlatom in bronom zelo zadovoljna. Oba, predvsem pa mladi Tadej, sta pridobila nove izkušnje, ki jima bodo prav prišle na naslednjih tekmah.