V KRANJU 6 TEKMOVALCEV OSVOJILO 9 MEDALJ

V Kranju je v soboto 21.9.2019 potekal karate turnir Kranj OPEN v že 20-ti izvedbi.

Udeležilo se ga je 239 udeležencev iz 47 klubov in 6 držav. Karate klub Rogaška Slatina je zastopalo 6 tekmovalcev, kateri so domov odnesli 9 medalj.

Med najmlajšimi se je v katah pomeril TADEJ MAVSAR  in v obeh kategorijah iztržil bronasto medaljo. Sestrica TAJDA MAVSAR je nastopila v katah med malčicami in deklicami 8-4 KYU. Pri malčicah se ji je zalomilo, je pa zato pri deklicah priznala premoč šele v finalu in dosegla 2. mesto. Prav tako je v katah malčice in deklice nastopila energična GAJA HRIBAR. Pri malčicah je premagala vse in poleg zlate  medalje prejela še prelep pokal očeta modernega karateja Gichina Funakoshija. Pri deklicah pa je z manjšo napako prišla do bronastega odličja. LOVRO MIKŠA  je tekmoval v kategoriji malčkov in v ostri konkurenci, v kateri je bil tudi aktualni balkanski prvak iz Bosne, dosegel odlično tretje mesto. V drugem delu tekme sta na tatami stopila borbaša JAKOB ŽUMER in NEJC KUNŠTEK. Jakob je nastopil v dveh kategorijah in v obeh dosegel 3. mesto. Nejc pa ni ostal dolžan in je z bronom h klubski beri ta dan dodal še deveto medaljo.

Na tekmo je bila prijavljena tudi naša najuspešnejša tekmovalka Laura Potisk, a se je zaradi »pomanjkanja« nasprotnic v njeni kategoriji nastopu odpovedala. Laura sicer trenira redno in intenzivno, saj je v zaključni fazi priprav za oktobrsko svetovno prvenstvo v Čilu. In kot vrhunska športnica se še kako zaveda, da je regeneracija zelo pomemben del priprav.

Tekmovalce je na tekmi usmerjal trener Gregorr Hribarr.

Na skupinski fotografiji tokrat žal manjka Jakob Žumer,  saj je bil takrat ravno sredi nastopov. Da smo fotografijo uravnotežili smo medse sprejeli 2 simpatična karateista iz Postojne. To je le dokaz, da karate kot šport združuje in povezuje, saj so naši člani z njima še malo prej na tatamiju bili oster boj, po dvigu zastavic pa ne glede na rezultat, nadaljevali in še utrdili prijateljstvo.