ZELO USPEŠEN NASTOP NA PRVI TEKMI PO POČITNICAH “MARIBOR OPEN 2019″

Dne 7.9.2019 smo se z devetimi tekmovalci udeležili močne mednarodne tekme »Maribor OPEN 2019«, ki tradicionalno vsako leto pokaže, kako so klubi pripravljeni pred zaključkom sezone. In če se po jutru dan pozna, se Karate klubu Rogaška Slatina ni treba bati za uspehe v jesenskem delu sezone.  Tekme se je udeležilo 346 tekmovalcev iz 58 klubov in 9 držav. Naših klub je osvojil 11 medalj in v skupni razvrstitvi klubov po lesku zasedel visoko 4 mesto, po številu medalj pa si je delil celo 3. mesto.

Kot vedno so z nastopi pričeli najmlajši kataši. V kategoriji »kata malčki 7 let« je naše nastope odločno otvoril, ta dan ne najboljšega zdravja TADEJ MAVSAR.  Upošteval je vse zadnje napotke trenerja in brezhibno izvedel kato Heian shoodan ter gladko premagal vrstnika iz Velenja. V naslednjem krogu je naletel na za glavo višjega  končnega zmagovalca in žal izgubil. V repasažu za 3. mesto pa ga je presenetil Celjan z višjo kato Heian sandan, tako da je dosegel  končno 5. mesto. Nadaljevala je TAJDA MAVSAR v kategoriji »kata deklice 10 let«. 2 gladki zmagi proti Avstrijki in Velenjčanki sta jo privedli v finale. Tam se je pomerila z lansko zmagovalko iz Velenja in jo z dobro izvedbo šolske kate premagala, čeprav je nasprotnica izvajala mojstrsko kato. Tajda je sočasno tekmovala še v kategoriji  »kata malčice 9 let« na sosednem tatamiju. Tam sta skupaj s klubsko prijatljico GAJO HRIBAR  vsaka po svoji strani žrebne liste nanizali po 3 zmage in se uvrstili v finale.  Ob zavedanju, da sta zlata in srebrna, sta obe sproščeno izvedli isto šolsko kato, sodniki pa so prepričljivo zmago dosodili Gaji.

Prvi nastop v borbah je za klub opravila Gaja Hribar, sicer 2x kataška državna prvakinja v preteklih letih.  Borbe trenira samo občasno, zato pripravljenost še ni prava. V kategoriji »kumite malčice +30 kg« je osvojila 8. mesto.  V kategoriji »kumite ml. kadetinje -40 kg« se je s svojo večno rivalko v finalu pomerila TINKARA KRUMPAK. Kljub odločnemu boju ji je na koncu pripadalo odlično drugo mesto.

V težji kategoriji »kumite ml. kadetinje -45 kg« je izvrstne boje prikazala TARA ŠKRABLIN in na koncu slavila zmago. Moške borbaške nastope je pričel NEJC KUNŠTEK v kategoriji »kumite kadeti -52 kg«. Že v 1. krogu je naletel na končnega zmagovalca in žal izgubil. V repasažu pa je z dobrimi tehnikami in energijo osvojil končno 3. mesto. JAKOB ŽUMER je tekmoval v  dveh kategorijah. V svoji kategoriji »kumite ml. kadeti +50 kg« je najprej gladko zmagal, v drugem krogu pa se je pomeril s prijateljem iz Velenja. Tam je žal izgubil, a dobil možnost v repasažu, ki ga je odločno dobil in dosegel 3. mesto. V višji kategoriji »kumite kadeti -63 kg« sreča ni bila na njegovi strani in ostal je brez stopničk. V sklepnem delu tekmovanja je nastopila naša nauspešnejša tekmovalka LAURA POTISK. V svoji kategoriji »kumite mladinke -59 kg« je nastopala za Karate zvezo Slovenije in odločno zmagala.  V višji kategoriji »kumite članice -61 kg« je prav tako pokazala svoje mojstrstvo in slavila 1. mesto. Omeniti velja, da je Laura ravno v pripravljalnem ciklusu za Mladinsko svetovno prvenstvo v Čile konec oktobra in da se je pretekle 3 dni v mednarodni konkurenci pripravljala v avstrijskem Saafeldnu. Zadnji je na tatami stopil PATRIK ŠKRABLIN, ki je bil ta dan v dvojni vlogi, saj je kot trener tudi spremljal svoje mlajše tekmovalce. Uspešno je zaključil klubske nastope, saj je v obeh kategorijah »kumite člani – 84 kg« in »kumite člani open« osvojil 3. mesto.

Tekma v Mariboru je veljala tudi kot izborna za Mladinsko evropsko prvenstvo 2020 v Budimpešti na Madžarskem. Tako so si tekmovalci z visokimi uvrstitvami pridobili pomembne točke za nastop.

Tekmovalce so spremljali trenerji: Danijel Gospić, Gregorr Hribarr, Patrik Škrablin.

Tekme v karateju trajajo celi dan, npr. ta od 8:30 do 17. Ker ima naš klub tekmovalce razporejene čez cel dan, skupinsko fotografiranje opravimo nekje na sredi tekmovanja, ko so kataši že zaključili nastope in so borbaši že prišli, a nastopov še niso imeli. Posledično imajo na fotografiji medalje le kataši.

MOJ KLUB – 40 let – MOJE ŽIVLJENJE