TRBOVLJE OPEN 2019

Teden dni po državnem prvenstvu, katerega smo se udeležili v razširjeni zasedbi in dosegli 9 medalj, smo se 30.11.2019 z manjšo ekipo podali na najstarejši turnir v Evropi, že 47-to izvedbo turnirja v Trbovljah. Pomerilo se je 556 tekmovalcev iz 88 klubov in 14 držav, ki so se pomerili na 6 tatamijih. Naša ekipa je štela 3 kataše in 3 borbaše.

Najprej je nastopil 6-letni Tadej Mavsar in sicer v kategoriji »kata najmlajši -8 let (8-6 KYU)«. Žal je obstal že v prvem krogu, saj mu je manjša izguba ravnotežja preprečila napredovanje. Vseeno pohvala za nastop na tako velikem turnirju in počasi si bomo začeli prepevati Kreslinovo »Njegov trenutek prihaja….«.

Sledil je nastop 8-letnega Lovra Mikše v višji starostni kategoriji »kata dečki 10-11 let (8-4 KYU)«. Najprej je suvereno premagal predstavnika Avstrije. V drugem krogu je bil boljši od domačina iz Trbovelj. V polfinalu mu je prekrižal pot reprezentant iz Gornje Radgone, ki je žal bil pretrd oreh. A ker je prišel v finale, je Lovro dobil še eno možnost v repasažu za bron. Žal ga ni izkoristil, a vseeno pohvale za zelo konkurenčen boj med precej starejšimi od sebe.

Tretji kataški nastop je uprizorila Tajda Mavsar v kategoriji »kata deklice 10-11 let (8-4 KYU)«. V prvem krogu je sicer tesno premagala tekmovalko iz Srbije. V četrtfinalu je s 5:0 deklasirala predstavnico organizatorja. Polfinale ji je namenil boj z neznano Avstrijko, ki ji jo je uspelo streti in vstopila je v finale. Tam jo je pričakala prijateljica iz Postojne. Obe sta izvajali isto kato in čeprav je Tajda bila premagana sta si skočili v objem. In iskreno prijateljstvo je vredno več od vsake kovine.

Med borbaši je prva nastopila Tara Škrablin v kategoriji »kumite 12-13 let – 50 kg«. Žal je obstala že v prvem krogu in ker se nasprotnica ni uvrstila v finale, ni bilo dodatnega nastopa v repasažu.

Drugi borbaš je bil Nejc Kunštek v kategoriji »kumite 14-15 let – 57 kg«. Žal se mu je ponovila zgodba Tare in ni dosegel vidnejše uvrstitve. Verjamemo pa, da je najbolje prihranil za zadnjo tekmo leta, Balkansko prvenstvo, katerega se bo udeležil naslednji teden.

Zadnji predstavnik našega kluba je bil ponovno kompletni (po letošnjem zlomu roke) Jakob Žumer. Vidno se mu dviguje forma, saj je najprej gladko premagal Slovenca. Žal je sledil poraz s starim znancem iz Hrvaške v polfinalu. V priborjenem repasažu pa si ni dovolil vzeti medalje in je suvereno premagal Ukrajinca.

Za strokovno vodenje na tekmi se zahvaljujemo glavnemu trenerju Srečku Boršiču.

MOJ KLUB – 40 let – MOJE ŽIVLJENJE