LAURA KARATEISTKA LETA 2019, PATRIK DRŽAVNI ČLANSKI PODPRVAK 2020

PRIREDITEV »KARATEIST LETA 2019«

V sredo, 19. februarja 2019, je Karate zveza Slovenije v kongresni dvorani Thermane Laško organizirala slavnostno prireditev KARATEIST LETA 2019, na kateri je v posameznih kategorijah nagradila najboljše slovenske karateiste  v letu 2019. Med mladinkami si je ta naslov prislužila članica Karate kluba Rogaška Slatina LAURA POTISK.  V letu 2019 je nanizala res izvrstne nastope in sicer 7. mesto na Evropskem prvenstvu, 5. mesto na Mladinskem svetovnem prvenstvu, 3. mesto na Balkanskem prvenstvu, 2. mesto na državnem prvenstvu in zmage na mnogih mednarodnih turnirjih (Samobor, Žalec, Celje, Maribor, Nova Gorica..).  Vmes pa je »našla« čas še za zlom roke in poškodbo noge. In  seveda šolske obveznosti.

Na lestvici KARATEIST LETA 2019 je Karate klub Rogaška Slatina zasedel 14-mesto med 55 slovenskimi klubi: https://e-karate.si/si/score/club/2019/13

 

DRŽAVNO PRVENSTVO ZA ČLANICE IN ČLANE

V soboto 22.2.2020 se je v Polzeli odvijalo »Državno prvenstvo za članice in člane«. Karate klub Rogaška Slatina je zastopalo 5 tekmovalcev in sicer v naslednjih kategorijah:

- ŠKRABLIN PATRIK – ‘kumite člani +84 kg’

- POTISK LAURA – ‘kumite članice -61 kg’

- TEPEŠ KAROLINA – ‘kumite članice -68 kg’

- ZUPANEC TIM – ‘kumite člani – 84 kg’

- KORITNIK JERNEJ – ‘kumite člani – 84 kg’

 

Patrik je postal državni podprvak, Laura in Karolina pa sta si priborili bronasti medalji.

Odlično sta nastopala tudi Tim in Jernej, a je žal zmanjkalo malo športne sreče.

Potrebno pa je poudariti, da so bili vsi med najmlajšimi v svojih kategorijah, zato so njihovi nastopi še toliko več vredni.

MOJ KLUB – 40 let – MOJE ŽIVLJENJE