LAURA KARATEISTKA LETA 2019, PATRIK DRŽAVNI ČLANSKI PODPRVAK 2020

PRIREDITEV »KARATEIST LETA 2019«

V sredo, 19. februarja 2019, je Karate zveza Slovenije v kongresni dvorani Thermane Laško organizirala slavnostno prireditev KARATEIST LETA 2019, na kateri je v posameznih kategorijah nagradila najboljše slovenske karateiste  v letu 2019. Med mladinkami si je ta naslov prislužila članica Karate kluba Rogaška Slatina LAURA POTISK.  V letu 2019 je nanizala res izvrstne nastope in sicer 7. mesto na Evropskem prvenstvu, 5. mesto na Mladinskem svetovnem prvenstvu, 3. mesto na Balkanskem prvenstvu, 2. mesto na državnem prvenstvu in zmage na mnogih mednarodnih turnirjih (Samobor, Žalec, Celje, Maribor, Nova Gorica..).  Vmes pa je »našla« čas še za zlom roke in poškodbo noge. In  seveda šolske obveznosti.

Na lestvici KARATEIST LETA 2019 je Karate klub Rogaška Slatina zasedel 14-mesto med 55 slovenskimi klubi: https://e-karate.si/si/score/club/2019/13

 

DRŽAVNO PRVENSTVO ZA ČLANICE IN ČLANE

V soboto 22.2.2020 se je v Polzeli odvijalo »Državno prvenstvo za članice in člane«. Karate klub Rogaška Slatina je zastopalo 5 tekmovalcev in sicer v naslednjih kategorijah:

- ŠKRABLIN PATRIK – ‘kumite člani +84 kg’

- POTISK LAURA – ‘kumite članice -61 kg’

- TEPEŠ KAROLINA – ‘kumite članice -68 kg’

- ZUPANEC TIM – ‘kumite člani – 84 kg’

- KORITNIK JERNEJ – ‘kumite člani – 84 kg’

 

Patrik je postal državni podprvak, Laura in Karolina pa sta si priborili bronasti medalji.

Odlično sta nastopala tudi Tim in Jernej, a je žal zmanjkalo malo športne sreče.

Potrebno pa je poudariti, da so bili vsi med najmlajšimi v svojih kategorijah, zato so njihovi nastopi še toliko več vredni.

MOJ KLUB – 40 let – MOJE ŽIVLJENJE

15. POKAL NESTLA ŽGANKA – Velenje

15. POKAL NESTLA ŽGANKA – Velenje

V nedeljo, 2.2.2020, je v Velenju potekal mednarodni turnir »15. Pokal Nestla Žganka«. Na tekmovanju je nastopilo 252 tekmovalcev in tekmovalk iz 45-ih karate klubov in 6-držav. Tekmovanja se je udeležilo 9 tekmovalcev Karate kluba Rogaška Slatina kateri so skupaj dosegli 8 medalj.

Medalisti so postali:
1. mesto ŽUMER JAKOB, kumite ml. kadeti +55 kg
2. mesto GOLEŽ NIK, kumite kadeti -70 kg
2. mesto KRUMPAK TINKARA, kumite ml. kadetinje -45 kg
3. mesto MAVSAR TADEJ, kata malčki (8- 6 kyu)
3. mesto MAVSAR TADEJ, kata najmlajši
3. mesto MIKŠA LOVRO, kata dečki (8-4 kyu)
3. mesto ŽERJAV JANA, kata malčice (8-6 kyu)
3. mesto KUNŠTEK NEJC, kumite kadeti -57 kg

V naslednjih nastopih pa žal tokrat nastop ni zadostoval za medaljo:
MIKŠA LOVRO, kata malčki
ŠKRABLIN TARA, kumite ml. kadetinje -50 kg
ŽUMER JAKOB, kumite kadeti -63 kg
MAVSAR TAJDA, kata deklice

Čestitke vsem tekmovalcem za srčne nastope.

Posebna pohvala gre Jani Žerjav, ki se je prvič udeležila mednarodnega turnirja in takoj osvojila medaljo. In pa Tadeju Mavsar, ki je osvojil 2 medalji, v svoji starostni kategoriji in pa v starejši, do 10 let.

Tekmovalce je na tekmi spremljal in strokovno usmerjal glavni trener Srečko Boršič.

MOJ KLUB – 40 let – MOJE ŽIVLJENJE

 

2 ZMAGI NA POKALU KONJIŠKEGA KONJA 2020

3. POKAL KONJIŠKEGA KONJA 2020

Ekipa Karate kluba Rogaška Slatina se je 25.1.2020 udeležila »3. Pokala Konjiškega konja 2020« v Slovenskih Konjicah, katerega je organiziral Karate klub Seki Sv. Jernej. Tekma sodi v najvišji A rang karate tekmovanj in se je je udeležilo 508 tekmovalcev iz 86 klubov in 9 držav.

 

Najboljši rezultat sta z zmagama dosegla:
– Hribar Gaja v kategoriji ‘kata deklice (8-4 kyu)’
– Tadej Mavsar v kategoriji ‘kata najmlajši (8-6 kyu)’

 

Ostali tekmovalci so klub odlično zastopali, a so tokrat žal imeli manj sreče in ostali pod stopničkami:
– KRUMPAK TINKARA – ‘kumite ml. kadetinje -45 kg’
– KUNŠTEK NEJC – ‘kumite kadeti -57 kg’
– KURAJ JAKOB – ‘kumite malčki +30 kg’
– KURAJ MITJA – ‘kumite ml. kadeti -50 kg’
– MAVSAR TAJDA – ‘kata deklice (8-4 kyu)’
– HRIBAR GAJA – ‘kata ml. kadetinje (8-3 kyu)’
– MIKŠA LOVRO – ‘kata malčki’
– MIKŠA LOVRO – ‘kata dečki (8-4 kyu)’
– ŠKRABLIN TARA – ‘kumite ml. kadetinje -50 kg’
– Žumer Jakob – ‘kumite ml. kadeti +55 kg’
– Žumer Jakob – ‘kumite kadeti -63 kg’

 

Kljub je v skupni razvrstitvi vseh 86 sodelujočih klubov pristal na 23 mestu, samo med slovenskimi klubi pa na 10. mestu.

Tekmovalce so na tekmi spremljali trenerji Srečko Boršič, Gregorr Hribarr in Patrik Škrablin.

MOJ KLUB – 40 let – MOJE ŽIVLJENJE

 

 

TRBOVLJE OPEN 2019

Teden dni po državnem prvenstvu, katerega smo se udeležili v razširjeni zasedbi in dosegli 9 medalj, smo se 30.11.2019 z manjšo ekipo podali na najstarejši turnir v Evropi, že 47-to izvedbo turnirja v Trbovljah. Pomerilo se je 556 tekmovalcev iz 88 klubov in 14 držav, ki so se pomerili na 6 tatamijih. Naša ekipa je štela 3 kataše in 3 borbaše.

Najprej je nastopil 6-letni Tadej Mavsar in sicer v kategoriji »kata najmlajši -8 let (8-6 KYU)«. Žal je obstal že v prvem krogu, saj mu je manjša izguba ravnotežja preprečila napredovanje. Vseeno pohvala za nastop na tako velikem turnirju in počasi si bomo začeli prepevati Kreslinovo »Njegov trenutek prihaja….«.

Sledil je nastop 8-letnega Lovra Mikše v višji starostni kategoriji »kata dečki 10-11 let (8-4 KYU)«. Najprej je suvereno premagal predstavnika Avstrije. V drugem krogu je bil boljši od domačina iz Trbovelj. V polfinalu mu je prekrižal pot reprezentant iz Gornje Radgone, ki je žal bil pretrd oreh. A ker je prišel v finale, je Lovro dobil še eno možnost v repasažu za bron. Žal ga ni izkoristil, a vseeno pohvale za zelo konkurenčen boj med precej starejšimi od sebe.

Tretji kataški nastop je uprizorila Tajda Mavsar v kategoriji »kata deklice 10-11 let (8-4 KYU)«. V prvem krogu je sicer tesno premagala tekmovalko iz Srbije. V četrtfinalu je s 5:0 deklasirala predstavnico organizatorja. Polfinale ji je namenil boj z neznano Avstrijko, ki ji jo je uspelo streti in vstopila je v finale. Tam jo je pričakala prijateljica iz Postojne. Obe sta izvajali isto kato in čeprav je Tajda bila premagana sta si skočili v objem. In iskreno prijateljstvo je vredno več od vsake kovine.

Med borbaši je prva nastopila Tara Škrablin v kategoriji »kumite 12-13 let – 50 kg«. Žal je obstala že v prvem krogu in ker se nasprotnica ni uvrstila v finale, ni bilo dodatnega nastopa v repasažu.

Drugi borbaš je bil Nejc Kunštek v kategoriji »kumite 14-15 let – 57 kg«. Žal se mu je ponovila zgodba Tare in ni dosegel vidnejše uvrstitve. Verjamemo pa, da je najbolje prihranil za zadnjo tekmo leta, Balkansko prvenstvo, katerega se bo udeležil naslednji teden.

Zadnji predstavnik našega kluba je bil ponovno kompletni (po letošnjem zlomu roke) Jakob Žumer. Vidno se mu dviguje forma, saj je najprej gladko premagal Slovenca. Žal je sledil poraz s starim znancem iz Hrvaške v polfinalu. V priborjenem repasažu pa si ni dovolil vzeti medalje in je suvereno premagal Ukrajinca.

Za strokovno vodenje na tekmi se zahvaljujemo glavnemu trenerju Srečku Boršiču.

MOJ KLUB – 40 let – MOJE ŽIVLJENJE

3 DRŽAVNI NASLOVI ZA KARATE KLUB ROGAŠKA SLATINA

V soboto 23.11.2019 je v Celju potekalo ‘Državno prvenstvo do 21 let’ na katerem je med 419 tekmovalci iz 50 klubov  nastopilo 16 tekmovalcev Karate kluba Rogaška Slatina.

Med kataši  je izvrstno nastopila Gaja Hribar in po državnih naslovih v letih 2016, 2017 postala  državna prvakinja v »kata malčice« tudi v letu 2019. Za nameček pa je dodala še 3. mesto v kategoriji »borbe malčice +30 kg«, katere sicer trenira zelo malo. Svoj prvi naslov sta dosegli tudi Karolina Tepeš v kategoriji »borbe mlajše članice -68 kg« in Tara Škrablin v kategoriji »borbe mlajše kadetinje -45 kg«. Laura Potisk je nastopila poškodovana in kljub temu z malo rezerve in izkušnjami prišla do finala. Tam pa je žal morala priznati premoč in tako postala državna podprvakinja v kategoriji »borbe mladinke +59 kg«.

Tretjega mesta sta se razveselila naša najbolj izkušena člana, ki zaradi študija in oddaljenosti od matičnega kluba sicer ne trenirata več tako redno. Patrik Škrablin in Jernej Koritnik sta oba nastopila v kategoriji »borbe mlajši člani -84 kg«. Prav tako je 3. mesto dosegla Tinkara Krumpak v kategoriji »borbe mlajše kadetinje -40 kg« in Jakob Žumer v kategoriji »borbe ml. kadeti +55 kg«. Jakob je ponovil lanski uspeh, kljub temu, da je maja na Balkanskem prvenstvu doživel zlom roke in izgubil nekaj mesecev.

V karateju se podelijo 2 bronasti medalji in tako so se na 5. mestu, tik za medaljami, zvrstili Mitja Kuraj v kategoriji »borbe mlajši kadeti -50 kg«, Tim Zupanec v kategoriji »borbe mlajši člani -75 kg« in Tajda Mavsar v kategoriji »kata deklice«. Vsi so dobitniki tki. lesenih medalj.

Malo manj športne sreče pa so ta dan imeli Nejc Kunštek »borbe kadeti -57 kg« s 6. mestom, Nik Colnarič »borbe kadeti +70 kg« s 7. mestom, Tadej Mavsar »kata najmlajši« z 9. mestom, Jakob Kuraj »kata malčki« z 9-16 mestom  in Lovro Mikša s 17-22. mestom.

Na lestvici vseh 51 sodelujočih klubov smo dosegli odlično 7. mesto in tako ponovno dokazali, da sodimo med najboljše karate klube v Sloveniji. Na tekmi so tekmovalce spremljali in  strokovno usmerjali trenerji Srečko Boršič, Gregorr Hribarr in Patrik Škrablin.

MOJ KLUB – 40 let – MOJE ŽIVLJENJE

 

V LJUBLJANI ZA KARATE ROGAŠKA DOSEGLI TROJNI DVOJČEK

V soboto 16.11.2019 smo obiskali  rekordno dobro obiskan mednarodni karate turnir »LJUBLJANA OPEN  2019«, kjer je sodelovalo 769  tekmovalcev iz 134 klubov in 14 držav. Tudi iz Irana, Grčije, Nove Zelandije…, zato je bila konkurenca izredno močna. Skozi celoten dan je bilo opravljenih 1050 nastopov v katah in športnih borbah.

 

Karate klub Rogaška Slatina je sodeloval z ekipo 8 tekmovalcev in kot je to navada zadnje čase pri Luki Dončiču v NBA, dosegel trojni dvojček: 2 zlati, 2 srebrni in 2 bronasti medalji.

Naše uvrstitve:

-  HRIBAR GAJA – kata malčice 8-9 let (1. mesto)

-  HRIBAR GAJA – kata deklice 10-11 let (8-4 kyu) (1. mesto)

-  POTISK LAURA – kumite mladinke 16-17 let +59 kg (2. mesto)

-  POTISK LAURA – kumite ml. članice 18-21 let-61 kg (2. mesto)

-  MIKŠA LOVRO – kata dečki 10-11 let (8-4 kyu) (3. mesto)

-  MAVSAR TADEJ – kata najmlajši -8 let (8-6 kyu) (3. mesto)

-  ŽUMER JAKOB – kumite ml. kadeti 12-13 let +55 kg (5. mesto)

-  MAVSAR TADEJ – kata najmlajši -8 let (5. mesto)

-  MAVSAR TAJDA – kata deklice 10-11 let (5. mesto)

-  MIKŠA LOVRO – kata malčki 8-9 let (5. mesto)

-  MAVSAR TAJDA – kata deklice 10-11 let (8-4 kyu) (7.mesto)

-  KUNŠTEK NEJC – kumite kadeti 14-15 let -57 kg (8. mesto)

-  ŠKRABLIN TARA – kumite ml. kadetinje 12-13 let -45 kg (11. mesto)

-  ŽUMER JAKOB – kumite kadeti 14-15 let -63 kg (18. mesto)

 

Naši nastopi so nas na skupni lestvici 134 klubov umestili na odlično 14. mesto in 9. mesto med slovenskimi klubi!

Kot se za nastop v prestolnici spodobi, je tekmovalce spremljala širša ekipa trenerjev in sicer: Srečko Boršič, Gregorr Hribarr in  Danijel Gospić. Popoldan pa se nam je pridružil tudi predsednik kluba g. David Stupica.

 

Slovesna prireditev “40-let Karate kluba Rogaška Slatina”

40 LET KARATEJA V ROGAŠKI SLATINI

Karate klub Rogaška Slatina je 8.11.2019 ob 17:00 v Kulturnem centru Rogaška Slatina s slovesno prireditvijo obeležil 40 let obstoja in uspešnega kontinuiranega delovanja.

Po uvodnem govoru predsednika kluba Davida Stupice so se prisotni prepričali, da ima klub bogato zgodovino. Delovanje kluba je bilo prikazano v štirih sklopih-desetletjih, v sliki in besedi ter ob zvočni kulisi Big banda Šmarje pri Jelšah.

Za govorniškim odrom so se zvrstili cenjeni gosti:
- dr. prof. Hanshi Miran Škerl 10-ti Dan
- predsednik Karate zveze Slovenije g. Borut Strojin
- župan Občine Rogaška Slatina mag. Branko Kidrič

Ob visokem jubileju Karate kluba Rogaška Slatina so ZAHVALE prejeli:
- Karate zveza Slovenije
- predsedniki kluba
- trenerji kluba
- zaslužni športni delavci kluba
- partnerji kluba
- uspešni tekmovalci kluba

Ob visokem jubileju Karate kluba Rogaška Slatina so POSEBNA PRIZNANJA prejeli:
- dr. prof. Hanshi Miran Škerl 10-dan
- Občina Rogaška Slatina
- Danijel Gospić
- Laura Potisk
- Srečko Boršič

Ob koncu podelitev je sledil skupni nastop vseh aktivnih članov-karateistov (avtorica predstavitve Aleksandra Plavčak, dipl. športni trener) in presenečenje v obliki velike torte.

Posebni gostje:
Željko Čelan in Ana-Marija Bujas Čelan iz Karate kluba Student (Zagreb)

Prireditev je vodila Katja Žolgar.

Foto dokumentacija prireditve je v kronološkem vrstnem redu zbrana v albumu »Prireditev 40-let Karate kluba Rogaška Slatina-VSE« na klubskem Facebooku.

 

MOJ KLUB – 40 let – MOJE ŽIVLJENJE

 

 

SLOVESNA PRIREDITEV “40 -LET KLUBA” – vabilo in program

 

Najstarejša znana skupinska fotografija članov Karate kluba Rogaška Slatina

 

Sodobna skupinska fotografija članov Karate kluba Rogaška Slatina

LAURA POTISK 5. NA SVETOVNEM PRVENSTVU (25.10.2019)

 

S ponosom sporočamo, da je naša članica LAURA POTISK na Mladinskem svetovnem prvenstvu v Santiago de Chile osvojila odlično PETO MESTO!

Za nas pa je seveda zmagovalka!

 

1.krog: LAURA POTISK – Kitajka (1:1)

2.krog: LAURA POTISK – Bosanka (1:0)

3.krog: LAURA POTISK – Novozelandka (3:0)

4.krog: LAURA POTISK – Azerbajdžanka (1:0)

POLFINALE:        LAURA POTISK – Srbkinja (0:0)   sodniška odločitev v finale popelje Srbkinjo, svetovno prvakinjo leta 2017

REPASAŽ za bron: LAURA POTISK – Francozinja (0:2)

 

Žrebna lista in pot do 5. mesta na svetu:

https://www.sportdata.org/wkf/set-online/popup_mitschrift_main.php?popup_action=mitschriftcatxml&catid=20&verid=287

 

Rezultati:

https://www.sportdata.org/wkf/set-online/popup_main.php?popup_action=results&vernr=287&active_menu=calendar

 

Na fotografijah trenerji, ki so med drugimi najbolj zaslužni za uspeh Laure:

-          Srečko Boršič  6. DAN KYOSHI (Karate klub Rogaška Slatina, glavni trener)

-          Danijel Gospić 4. DAN RENSHI (Karate klub Rogaška Slatina, glavni trener za borbe)

-          Rajko Malinović 4. DAN (trener slovenske reprezentance za borbe)

 

Strokovni mentor Karate kluba Rogaška Slatina:

-          Dr. Prof. Hanshi MIRAN ŠKERL 10th Dan, Senior Grand Master of the Arts  (Zagreb)

 

 

 

 

KARATE FEST – TANIN OPEN 2019 – SEVNICA

V soboto 19.10.2019 je Klub borilnih veščin Sevnica organiziral »Karate fest-Tanin open 2019”, tekmovanje v prikazu šolskih karatejskih form (kat). Tekmovanje je bilo namenjeno predvsem začetnikom. Značilnost tekmovanja je bila, da nihče ni odšel praznih rok. Vsi so dobili spominske medalje. Tekme se je udeležilo 148 tekmovalcev iz 11 klubov.

Štirje tekmovalci, ki so zastopali barve Karate kluba Rogaška Slatina, so dosegli odlične rezultate kot sledi:

1.mesto: TADEJ MAVSAR kata dečki 2013,

2. mesto: ANJA KOVAČIČ  kata deklice 2007,

3. Mesto: TAJDA MAVSAR kata deklice 2019, GAŠPER KOVAČIČ kata dečki 2009.

 

V drugem delu dneva smo si v dvorani ogledali še Državno Kyokuhsinkai prvenstvo Slovenije v kontaktnem karateju.

MOJ KLUB – 40 let – MOJE ŽIVLJENJE