ZELO USPEŠEN NASTOP NA PRVI TEKMI PO POČITNICAH “MARIBOR OPEN 2019″

Dne 7.9.2019 smo se z devetimi tekmovalci udeležili močne mednarodne tekme »Maribor OPEN 2019«, ki tradicionalno vsako leto pokaže, kako so klubi pripravljeni pred zaključkom sezone. In če se po jutru dan pozna, se Karate klubu Rogaška Slatina ni treba bati za uspehe v jesenskem delu sezone.  Tekme se je udeležilo 346 tekmovalcev iz 58 klubov in 9 držav. Naših klub je osvojil 11 medalj in v skupni razvrstitvi klubov po lesku zasedel visoko 4 mesto, po številu medalj pa si je delil celo 3. mesto.

Kot vedno so z nastopi pričeli najmlajši kataši. V kategoriji »kata malčki 7 let« je naše nastope odločno otvoril, ta dan ne najboljšega zdravja TADEJ MAVSAR.  Upošteval je vse zadnje napotke trenerja in brezhibno izvedel kato Heian shoodan ter gladko premagal vrstnika iz Velenja. V naslednjem krogu je naletel na za glavo višjega  končnega zmagovalca in žal izgubil. V repasažu za 3. mesto pa ga je presenetil Celjan z višjo kato Heian sandan, tako da je dosegel  končno 5. mesto. Nadaljevala je TAJDA MAVSAR v kategoriji »kata deklice 10 let«. 2 gladki zmagi proti Avstrijki in Velenjčanki sta jo privedli v finale. Tam se je pomerila z lansko zmagovalko iz Velenja in jo z dobro izvedbo šolske kate premagala, čeprav je nasprotnica izvajala mojstrsko kato. Tajda je sočasno tekmovala še v kategoriji  »kata malčice 9 let« na sosednem tatamiju. Tam sta skupaj s klubsko prijatljico GAJO HRIBAR  vsaka po svoji strani žrebne liste nanizali po 3 zmage in se uvrstili v finale.  Ob zavedanju, da sta zlata in srebrna, sta obe sproščeno izvedli isto šolsko kato, sodniki pa so prepričljivo zmago dosodili Gaji.

Prvi nastop v borbah je za klub opravila Gaja Hribar, sicer 2x kataška državna prvakinja v preteklih letih.  Borbe trenira samo občasno, zato pripravljenost še ni prava. V kategoriji »kumite malčice +30 kg« je osvojila 8. mesto.  V kategoriji »kumite ml. kadetinje -40 kg« se je s svojo večno rivalko v finalu pomerila TINKARA KRUMPAK. Kljub odločnemu boju ji je na koncu pripadalo odlično drugo mesto.

V težji kategoriji »kumite ml. kadetinje -45 kg« je izvrstne boje prikazala TARA ŠKRABLIN in na koncu slavila zmago. Moške borbaške nastope je pričel NEJC KUNŠTEK v kategoriji »kumite kadeti -52 kg«. Že v 1. krogu je naletel na končnega zmagovalca in žal izgubil. V repasažu pa je z dobrimi tehnikami in energijo osvojil končno 3. mesto. JAKOB ŽUMER je tekmoval v  dveh kategorijah. V svoji kategoriji »kumite ml. kadeti +50 kg« je najprej gladko zmagal, v drugem krogu pa se je pomeril s prijateljem iz Velenja. Tam je žal izgubil, a dobil možnost v repasažu, ki ga je odločno dobil in dosegel 3. mesto. V višji kategoriji »kumite kadeti -63 kg« sreča ni bila na njegovi strani in ostal je brez stopničk. V sklepnem delu tekmovanja je nastopila naša nauspešnejša tekmovalka LAURA POTISK. V svoji kategoriji »kumite mladinke -59 kg« je nastopala za Karate zvezo Slovenije in odločno zmagala.  V višji kategoriji »kumite članice -61 kg« je prav tako pokazala svoje mojstrstvo in slavila 1. mesto. Omeniti velja, da je Laura ravno v pripravljalnem ciklusu za Mladinsko svetovno prvenstvo v Čile konec oktobra in da se je pretekle 3 dni v mednarodni konkurenci pripravljala v avstrijskem Saafeldnu. Zadnji je na tatami stopil PATRIK ŠKRABLIN, ki je bil ta dan v dvojni vlogi, saj je kot trener tudi spremljal svoje mlajše tekmovalce. Uspešno je zaključil klubske nastope, saj je v obeh kategorijah »kumite člani – 84 kg« in »kumite člani open« osvojil 3. mesto.

Tekma v Mariboru je veljala tudi kot izborna za Mladinsko evropsko prvenstvo 2020 v Budimpešti na Madžarskem. Tako so si tekmovalci z visokimi uvrstitvami pridobili pomembne točke za nastop.

Tekmovalce so spremljali trenerji: Danijel Gospić, Gregorr Hribarr, Patrik Škrablin.

Tekme v karateju trajajo celi dan, npr. ta od 8:30 do 17. Ker ima naš klub tekmovalce razporejene čez cel dan, skupinsko fotografiranje opravimo nekje na sredi tekmovanja, ko so kataši že zaključili nastope in so borbaši že prišli, a nastopov še niso imeli. Posledično imajo na fotografiji medalje le kataši.

MOJ KLUB – 40 let – MOJE ŽIVLJENJE

 

 

 

Karate seminar in opravljanje izpitov za višje pasove z Miranom Škerlom 10.DAN HANSHI

V soboto 29.6.2019 je »Karate klub Rogaška Slatina« v dvorani Janina organiziral seminar pod vodstvom g. Mirana Škerla 10.DAN HANSHI iz Zagreba. Naš klub ima že skoraj 40 let čast, da deluje pod mentorstvom tako velikega mojstra, enega izmed redkih z najvišjo stopnjo v karateju 10. DAN, v tem delu Evrope. Poleg karateja ima podeljene mojstrske nazive še v drugih borilnih veščinah (Judo, Shorinji Kempo, Kenjutsu in Taiki jutsu),  za časa življenja in treniranja v ZDA pa je leta 1972 imel čast spoznati tudi legendarnega Bruce Leeja. G. Miran je pokazal nekaj zanimivih tehnik in prijemov, katere so potem člani pod njegovim nadzorom utrjevali. Dodano pa je podelil še nekatare nasvete iz svojih bogatih izkušenj.

V drugem delu dneva je pod nadzorom g. Mirana Škerla sledilo opravljanje izpitov za višje (barvne)  pasove.  V Karate klubu Rogaška Slatina izpit sestoji iz prikaza kat (naprej določena forma,  borba z namišljenim nasprotnikom), kihon tehnik (osnovni in manj osnovni karate elementi), Jiyu kumite  v paru (napad določen, obramba po želji), samoobramba v paru (prijem določen, obramba po želji), prosta borba v paru.

K izpitom je pristopilo 14 članov kluba, ki redno trenirajo,  nadgrajujejo karate veščine in se udeležujejo tekmovanj. To so:

Nik Golež, Adrijan Vrečun, Andraž Vozlič, Tajda Mavsar, Lovro Mikša – rumeni pas (5.KYU), Gaja Hribar – rdeči pas (4.KYU),  Ema Brečko, Jakob Kuraj, Mitja Kuraj, Tinkara Krumpak, Jakob Žumer, Nejc Kunštek – zeleni pas (3.KYU),  Tara Škrablin, Nik Colnarič – Rjavi pas (1.KYU).

Prav vsi kandidati so izpit opravili, nekateri pa so bili deležni še prav posebne pohvale za dobro prikazane tehnike.

Sledijo počitnice in nabava novih zasluženih pasov. Z rednimi treningi in vpisi novih članov pa v klubu pričnemo v drugi polovici avgusta v Rogaški Slatini in v Šentvidu.

 

KARATE1 YOUTH LEAGUE – UMAG 2019

 

V vikendu 5.-7.7.2019 so se trije naši člani :
- Laura Potisk
- Nejc Kunštek
- Patrik Škrablin
udeležili izredno močnega turnirja “KARATE1 YOUTH LEAGUE – UMAG 2019″.
Tekmovalo je skoraj 4000 tekmovalcev iz 73 držav.
Žal nam sreča ni bila naklonjena in nismo dosegli vidnejše uvrstitve, je pa bil že sam nastop med najboljšimi karateisti sveta velika čast in izredna izkušnja za naprej.

 

7 NASTOPOV – 7 MEDALJ NA POKALU GORENJSKE 2019

V Šenčurju je v soboto 15.6.2019 potekalo zadnje karate tekmovanje pred poletnimi počitnicami. Udeležilo se ga je 22 klubov iz petih držav,  opravljenih je bilo 169 nastopov. Na pregovorno varčno Gorenjsko je Karate klub Rogaška Slatina poslal »šparovno« ekipo treh tekmovalcev. Ker so kazali dobro pripravljenost smo jih prijavili v 7 kategorij, kar se je pokazalo kot dobra poteza.

 

Kot ponavadi je na tatami najprej stopil najmlajši Tadej Mavsar, ki bo v jeseni postal nadebudni prvošolček. Po slabem letu treniranja karateja in udeležbe na kar nekaj tekmovanjih, trema in strah nista več težava. Vedno bolj pa prihajata do izraza dobra tehnika in sposobnost  koncentracije, kar je odraz dobrega strokovnega dela v klubu. V obeh kategorijah »kata najmlajši open in 8-6 KYU« je osvojil bronasti medalji. Neskromno je napadal pokal, a je na koncu bil zadovoljen z dvema medaljama in novimi izkušnjami, ki jih bo skušal vnovčiti v jeseni.

 

9 letna Tajda Mavsar je tekmovala v kategorijah »kata malčice 8-6 KYU« in »kata deklice (10, 11 let) open«. Velika želja in dobra pripravljenost sta ji prinesla največji uspeh do sedaj, saj je v obeh kategorijah osvojila prvo mesto in tako željena pokala. V jeseni prestopa v višjo kategoriji deklic  in kot kaže je že konkurenčna.

 

Zadnja je nastopila udeleženka Balkanskih iger Gaja Hribar in sicer v katah (»kata malčice« in »kata deklice 8-4 KYU«) ter borbah (»malčice – 35 kg«). Tudi ona je v svoji paradni disciplini kate bila nepremagljiva in k bogati zbirki dodala še 2 pokala. V zadnjem nastopu je Gaja po dolgotrajnem minimalnem vodstvu v zadnjih trenutkih borbe žal bila premagana v polfinalu in se morala zadovoljiti z odličnim  3. mestom.

 

Karate klub Rogaška Slatina je tako s tremi tekmovalci osvojil 4 zlate in 3 bronaste medalje. Tekmovalce je na tekmi strokovno usmerjal Gregorr Hribarr.

MLAJŠI KADETI OSVOJILI ZLATO NA EKIPNEM DRŽAVNEM PRVENSTVU V LJUTOMERU 2019

 

V nedeljo 09.06.2019 je v Ljutomeru potekalo odlično organizirano Ekipno državno prvenstvo v karateju.  36 klubov je prijavilo 132 ekip, ki so tekmovale v katah in borbah. Ekipo v karateju sestavljajo 3 tekmovalci. V katah tekmovalci iste ekipe nastopijo naenkrat in morajo poleg vsega, kar je pomembno pri posameznem nastopu, paziti še na usklajenost vseh treh tekmovalcev. Pri borbah se vsak posameznik ene ekipe bori s posameznikom druge ekipe. Prva ekipa, ki doseže 2 zmagi, je zmagovalka.
V katah sta Karate klub Rogaška Slatina zastopali pomlajeni  ekipi malčkov (Tadej Mavsar, Lovro Mikša, Jakob Kuraj) in deklic (Gaja Hribar, Tinkara Krumpak, Tajda Mavsar). Obe ekipi sta v prvem krogu izgubili s kasnejšimi finalisti in se v repasažu borili za bronasto odličje. Kljub dobremu nastopu jim tokrat medalja ni bila usojena, a vseeno dosegli odlično 5.  in 6. mesto.
V borbah smo ekipo mlajših kadetov (Nejc Kunštek, Mitja Kuraj), kot to dopuščajo pravila,  dopolnili z izposojenim tekmovalcem Karate kluba Loče Mihom Ločnikarjem. Ta kombinacija se je dobesedno izkazala za zmagovalno, saj so napredovali iz kroga v krog in na koncu kot državni prvaki v zrak dvignili pokal.
Proti koncu tekmovanja so v kategorijah borbe mlajši člani in člani open na tatami stopili trije naši najizkušenejši tekmovalci Patrik Škrablin, Tim Zupanec in Jernej Koritnik. V obeh kategorijah so bili uspešni saj so osvojili dve bronasti odličji.
Iz našega kluba je tekmovala tudi Tara Škrablin in sicer kot posojena tekmovalka za KK Loče v kategoriji borbe  mlajše kadetinje. Dosegle so 6. mesto.
Tekmovalce sta na tekmi strokovno usmerjala Gregorr Hribarr in Patrik Škrablin.
Hvala in čestitke vsem tekmovalcem za srčne nastope, staršem za vso podporo in pa vodstvu kluba, ki je tudi tokrat pokrilo vse tekmovalne stroške.

OSVOJILI 2 »ČRNE PESTI« NA TEKMI V POSTOJNI

Majhna, 3-članska ekipa Karate kluba Rogaška Slatina, se je v  soboto 18.5.2019 udeležila tradicionalne tekme v Postojni. Posebnost tekme je, da vsi najboljši v kategorijah prejmejo prav poseben pokal – črno pest, ki je zaradi svoje unikatnosti čislana nagrada med karateisti. Zaradi poškodbe, bolezni in šolskih obveznosti manjša ekipa je zelo uspešno nastopila. Na turnirju, ki se ga je udeležilo 68 klubov iz 8 držav, kjer je 363 prijavljenih opravilo 498 nastopov, je naš klub zasedel skupno 15. mesto, šesto od slovenskih klubov.

Kataša Tadej Mavsar in Lovro Mikša sta bila prijavljena vsak v dve kategoriji in s tekmovanji pričela hkrati. Verjetno najmlajši tekmovalec turnirja Tadej je zmagal v kategoriji »kata najmlajši (8 KYU)« in že letos prejel tako željeno črno pest, kar je sicer načrtoval šele drugo leto. To je tudi prvi pokal v njegovi karieri. Ravno prav zagret je nadaljeval v kategoriji »kata najmlajši«, kjer je bila konkurenca težja. V prvem krogu je premagal Ukrajinca. Sledil je spopad z izkušenim domačinom iz Postojne in priznal premoč. Tako je osvojil zlato in srebrno  medaljo ter črno pest.

Starejši Lovro je v kategoriji »kata malčki« najprej premagal starega znanca iz Velenja. V naslednjem krogu pa se mu je zataknilo z Italijanom, končnim zmagovalcem. Pristal je v repasažu, a žal tudi tam ni premagal drugega, na koncu bronastega velenjčana. S tem si je priboril še vedno dobro končno peto mesto. Več sreče je imel v kategoriji »kata malčki (8 KYU)«, kjer je zmagal in za klub priboril drugo črno pest.

Malo kasneje je na tatami stopil Jakob Žumer, naš edini borbaš na tej tekmi, v kategoriji »kumite mlajši kadeti +50kg«. Čeprav nas skoraj na vsaki tekmi razvaja z osvojenimi medaljami se mu je tokrat zataknilo že v prvi borbi. Upamo, da če že nastop ni bil rezultatsko uspešen, da mu bo ta izkušnja dobrodošla na bližajočem Balkanskem prvenstvu, na kateri bo predstavljal Slovenijo.

Tekmovalce je na tekmi vodil glavni trener Srečko Boršič.

MOJ KLUB – 40 let – MOJE ŽIVLJENJE

6 MEDALJ NA DRUGI POKALNI TEKMI V ŽALCU

V soboto 11.5.2019 se je 11 mlajših tekmovalcev Karate kluba Rogaška Slatina udeležilo 2. pokalne tekme v Žalcu, ki v seštevku treh šteje tudi kot kvalifikacije za državno prvenstvo novembra 2019. Tekme se je udeležilo 52 slovenskih klubov,  s 429 tekmovalci, ki so opravili 489 nastopov. Kot običajno se je začelo z nastopi v katah, kar je za nas pomenilo sočasni nastop štirih naših tekmovalcev hkrati na treh tatamijih.

Zelo dobro je nastopila Tajda MAVSAR saj je ob svojem prvem nastopu v višji kategoriji med deklicami s štirimi zaporednimi zmagami prišla do finala. Kot velevajo pravila te kategorije je prvič v vsaki seriji tekmovala z drugo kato. Ker je »močnejše« kate »porabila« na začetku, ji je za finale ostala šibkejša kata Heian shodan in žal izgubila. Vseeno čestitke za odlično 2. mesto.

Na sosednjem tatamiju je med malčicami dobro začela Gaja HRIBAR, edina med našimi tekmovalci, ki tekmuje v katah in borbah. Za razliko od prve pokalne tekme, ko je zmagala, je tokrat za eno zastavico izgubila vstop v boj za medalje in osvojila 5. mesto. Vseeno ostaja v ožjem izboru za končno zmago za Pokal Slovenije. Dober nastop pa si obeta tudi na bližajočem Balkanskem prvenstvu v karateju za otroke v Banja Luki.

Med malčki sta izredno težko nalogo imela Jakob KURAJ in Lovro MIKŠA. Oba sta v prvem nastopu naletela na končna finalista. Kljub zelo dobremu prikazu kat sta žal izgubila, a se prebila v repasaž. Lovro je najprej popravni izpit z zmago izkoristil, a v naslednjem dvoboju sta oba z Jakobom žal zaključila tekmovanje.

Kot zadnji kataš je na tatami stopil najmlajši Tadej MAVSAR, za katerega je bila to prva pokalna tekma in prva tako množično obiskana. Med 12 tekmovalci je gladko zmagal v prvem krogu. V drugem krogu pa je bil za las izločen iz boja za medalje. Vseeno čestitke za končno 7. mesto, priložnosti bo še ogromno, namen s pridobitvijo izkušenj pa je bil dosežen.

Sledil je nastop v borbah, kjer smo zelo pogrešali našo najizkušenejšo Lauro Potisk, ki se je na tekmi WKF YOUTH LEAGUE na Cipru žal poškodovala. Vseeno je s krajšim obiskom na tekmi prišla bodriti  svoje prijatelje. Pričela je že ogreta najmlajša borbašica malčica Gaja HRIBAR, ki je klonila komaj v finalu. Pravtako sta bili uspešni mlajši kadetinji Tara ŠKRABLIN in Tinkara KRUMPAK, saj sta obe dosegli 3. mesto. V izredno težki konkurenci žal nista vidnega uspeha dosegla Nejc KUNŠTEK in Mitja KURAJ, a sta z dobrimi borbami pustila dober vtis.  Na koncu se je v boj podal naš drugi udeleženec Balkanskega prvenstva Jakob ŽUMER in med mlajšimi kadeti dosegel odlično 3. mesto.

Vsi so se borili po najboljših močeh in pridobili dragocene nove izkušnje.

Tekmovalce so na tekmi vodili trenerji Srečko Boršič, Gregorr Hribarr in Patrik Škrablin.

V BOHINJU OSVOJILI 2 ZLATI IN 2 BRONASTI MEDALJI

Dne 13.4.2019 je v Bohinju potekal tradicionalni karate turnir »KATANA CUP 2019-BOHINJ OPEN«. Letos se ga je udeležilo 184 tekmovalcev iz 35 klubov ter iz 5 držav.

Karate klub Rogaška Slatina je v boj poslal bratsko sestrsko navezo, Tadeja in Tajdo Mavsar. Oba sta bila prijavljena v dve kategoriji.

Najprej je na tatami stopila Tajda v kategoriji »kata malčice 8-6 KYU«, v kateri je lani osvojila 3. mesto. Leto treninga in izkušenj sta ji letos tlakovali pot do finala in tudi do končne zmage. Takoj po podelitvi je Tajda nadaljevala v kategoriji »kata malčice OPEN«. Tudi tukaj je uspešno vrstila nastope do polfinala, ko ji je letošnja udeleženka Balkanskih iger preprečila vstop v finale. V repasažu je bila uspešna in tako zlati medalji dodala še bronasto. V vseh nastopih je izvajala zadnjo šolsko kato »Heian godan«.

Sledili so drugi nastopi, Tadejeve kategorije pa organizatorji kar niso poklicali za nastop. Bil je že v skrbeh, da ni kje zamudil nastope, a uro in pol po začetku so ga le poklicali v kategoriji »kata najmlajši 8 KYU« v kateri je gladko dosegel 1. mesto. Sledila je kategorija »kata najmlajši OPEN« in tam se je pomeril z za glavo višjimi in tudi do 2 leti starejšimi od sebe. Ni se prestrašil, dodatno motivacijo mu je predstavljal tudi željeni pokal za prvo mesto. Kato »taikyoku shodan« je sicer izvedel zelo dobro, a je izkušenejši Prekmurec solidno izvedel močnejšo kato in Tadeja poslal v repasaž. Čeprav pokala ni več mogel osvojiti se je vseeno zbral in z zmago dosegel končno 3. mesto.

Čeprav Tajda in Tadej nista osvojila željenih pokalov (podeljevali so jih le v OPEN kategorijah) sta bila vsak z zlatom in bronom zelo zadovoljna. Oba, predvsem pa mladi Tadej, sta pridobila nove izkušnje, ki jima bodo prav prišle na naslednjih tekmah.

Osvojili 9 medalj plus pokal na tekmi v Žalcu

V Žalcu je v soboto 30.3.2019 potekal  že 17. Pokal Žalca, katerega se je tradicionalno udeležil tudi Karate klub Rogaška Slatina. Tokrat je ekipa štela 8 tekmovalcev, vseh na tekmi pa je bilo 216.

Vsak izkušen tekmovalec se ene tekme spomni kot svoje prve in tokrat je ta bila za še ne šestletnega TADEJA MAVSAR. Pretekle dneve je navdušeno spraševal, kdaj že bo tekma in da se bo potrudil.Vseeno sta ga velikost dvorane in ves direndaj malo zmotila, zato je bil zelo zadržan. Kljub temu ni zatajil, v obeh kategorijah, v katerih je tekmoval (»kata najmlajši« in »kata najmlajši 8-6 KYU«)  si je priboril bronasti medalji. Imel je tudi priložnost, da se je neposredno  pomeril z aktualnim državnim prvakom. Dvoboj je seveda izgubil, a izkušnja šteje.

V kategoriji »kata malčice 8-6 KYU«  je z nastopom  nadaljevala TAJDA MAVSAR. V prvem krogu je gladko zmagala, v drugem pa naletela na večno rivalko iz Ljutomera ter tesno izgubila. V repasažu je pritisnila na plin ter si, tako kot lani, priborila 3. mesto.

Naslednji kataš je bil JAKOB KURAJ, ki se je v kategoriji »kata malčki« odločno podal v boj, vendar je žal nasprotnik bil premočan. Potisnil ga je v repasaž, ki pa žal tudi ni prinesel uspeha. Končal je na mestu tik pod medaljami.

Kataške nastope je zaključila ALJA KUTIJA v atraktivni kategoriji »kata kadetinje«. Vse tekmovalke so izvajale mojstrske kate, a na srečo, jih je Alja, po mnenju sodnikov, najbolje in to ji je prineslo 1. mesto.

Po krajšem premoru so se pričele kategorije borb.  Prvi je na tatami stopil MITJA KURAJ in v kategoriji »kumite dečki – 45« klonil šele v finalu ter dosegel odlično 2. mesto.

Kar v dveh kategorijah se je pomeril NEJC KUNŠTEK. V prvi »kumite ml. kadeti -55 kg« je nasprotnike premagoval  do finala, kjer se ni ustavil in zmagal tudi tam ter dosegel 1. mesto. Mogoče mu je to pobralo preveč energije, saj je v  kategoriji »kumite kadeti -57 kg«  po gladki zmagi v 1. krogu žal pristal v repasažu, ki pa ga žal ni dobil. Končal je tik pod stopničkami.

Moške nastope je zaključil JAKOB ŽUMER v kategoriji »kumite ml. kadeti +55 kg«. Kot vedno je imel jasen cilj pred sabo in z zmago v treh zaporednih borbah  ga je v celoti izpolnil ter dosegel 1. mesto.

Sledila je poslastica dneva in sicer nastop naše najboljše tekmovalke LAURE POTISK v kategoriji »kumite mladinke -59 kg«. Zopet je bila nepopustljiva in odločna ter si že kot mnogokrat priborila 1. mesto.  Dodatno se je pomerila še v prestižni kategoriji »članice open« ter za namenček zmagala tudi tam. Da pa je bil  uspeh popoln jo je organizator s prelepim pokalom nagradil še kot najboljšo karateistko tekme.

Tako je 8 članov našega kluba osvojilo 9 medalj plus pokal. Na tekmi jih je strokovno usmerjal  glavni trener Srečko Boršič.

 

MOJ KLUB – 40 let – MOJE ŽIVLJENJE

 

 

 

 

 

 

 

Velik uspeh na 1. Pokalni tekmi v Celju

Karate zveza Slovenije letno organizira 3 pokalne tekme, ki so tudi kvalifikacije za državno prvenstvo proti koncu leta. Dne 23.3.2019 je v Celju  potekala 1. Pokalna tekma, katere se je udeležilo  438 tekmovalcev iz 51 klubov. Karate klub Rogaška Slatina je zastopalo 9 tekmovalcev.

V odsotnosti naših najmlajših članov je prvi nastop imela Gaja Hribar v kategoriji »kata malčice«, v kateri je lani za las izgubila skupno zmago na pokalnih tekmah. Tokrat je suvereno pometla s konkurenco, saj je v petih dvobojih neposredno premagala tudi lanski državni in pokalni prvakinji ter viceprvakinji. Da je bil dan skoraj popoln je Gaja kasneje v kategoriji »kumite malčice -35 kg« dosegla še 2. mesto v športni borbi.

Preostala dva »kataša« Jakob Kuraj in Alja Kutija sta žal že v prvem oz. drugem krogu naletela na premočne nasprotnike in se žal nista vmešala v zaključne boje. Vsekakor pa sta pokazala napredek in dober pristop.

Z nastopi v borbah  je nadaljevala Tinkara Krumpak v kategoriji »kumite ml. kadetinje -40 kg« in dosegla odlično 2. mesto. Takoj  zatem je k uspehu kluba doprinesla še Tara Škrablin v kategoriji »«kumite ml. kadetinje -45 kg«, pravtako z 2. mestom. V naslednjem nastopu Mitje Kuraja v kategoriji »kumite ml. kadeti -45 kg« se žal ni izšlo po željah. Izredno težko delo je imel tudi Nejc Kunštek v kategoriji »kumite kadeti -57 kg«, a je s 6. mestom vseeno iztržil eno točko v seštevku pokala.

Sledil je še nastop naših reprezentantov. Izkušena šampionka Laura Potisk je v kategoriji »kumite mladinke -59 kg« z lahkoto prišla do zmage. V kategoriji »kumite ml. kadeti +55 kg« pa je mladi Jakob Žumer z izrednim borbenim pristopom z zmago  razveselil  sebe in svoje navijače.

Karate klub Rogaška Slatina je tako osvojil 3 zlate in 3 srebrne medalje, kar je bilo na lestvici 51 klubov dovolj za 7. mesto. To nam daje veliko vzpodbudo za naslednje tekme, ko bo ekipa še močnejša. Tekmovalce sta na tekmi strokovno usmerjala trenerja Srečko Boršič in Gregorr Hribarr.

MOJ KLUB – 40 let – MOJE ŽIVLJENJE