Rezultati

NIKA PŠAJD – osvojila 2. mesto na mednarodnem karete turnirju v Srbiji

V soboto, 19. maja se je Nika Pšajd udeležila mednarodnega karate turnirja v Srbiji pod nazivom »Dunav kup – Open Novi sad«. Tekmovala je kot reprezentantka iz Slovenije in osvojila odlično 2. mesto.

 

 

 

LAURA POTISK in NINA BUT sta osvojili 3. mesti.

V soboto, 19. maja je potekal tudi v Postojni karate turnir »Postojna open XI«, ki so se ga udeležili tudi tekmovalci Karate kluba Rogaška Slatina. Čeprav je bilo malo smole smo osvojili  2 medalji, ki sta jih za dve 3. mesti  klubu prinesli  LAURA POTISK in NINA BUT.

 

ISABELI KOVAČIČ – naslov svetovne prvakinje

 

 

Isabela Kovačič

Slatinčanka Isabela Kovačič se je s svetovnega prvenstva v kikboksu 2011 vrnila z zlato medaljo in naslovom svetovne prvakinje. V Skopju, kjer je nastopilo več kot 800 borcev iz 61 držav ji je uspel zgodovinski uspeh, ko je po uspešnih predborbah v finalu opravila še s sedemkratno svetovno prvakinjo, izkušeno Avstrijko Doris Köhler, se povzpela na najvišjo stopničko in tako postala svetovna prvakinja!

Isabela je zavidljive rezultate dosegala že za Karate klub Rogaška Slatina, po selitvi v Ljubljano pa je ohranila ljubezen do borilnih športov, vendar se je odločila, da poskusi nekaj novega. Kikboks ji je prirastel k srcu, svoj talent pa je kaj hitro pokazala tudi na tekmovanjih, ko je še isto leto osvojila naslov državne prvakinje.

Z ogromno trdega dela, ji je letos, dve leti po prvih kikboksarskih poskusih, uspel sanjski niz. Najprej je osvojila vse turnirje za državno prvenstvo in tako maja postala državna prvakinja, mesec kasneje je na najmočnejšem svetovnem pokalu Bestfighter v Riminiju osvojila drugo mesto in s tem napovedala, da s svojo tehniko, ki je vsekakor tudi plod dolgoletnega piljenja v slatinskem karate klubu, borbenostjo in vztrajnostjo lahko konkurira v samem svetovnem vrhu.

 

 

Trening; Isabela Kovačič, 1. dan in Gospič Daniel, 3. dan

 

S tihim, nikoli na glas izrečenim  ciljem, da bi na SP posegla po najvišjih mestih, sta se z glavnim trenerjem Kickboxing kluba Center Igorjem Packom poleti zaprla v telovadnico in vsak dan neumorno garala do zadnjih atomov moči. Veliko je bilo odrekanja, prišli so težki trenutki, vsaka ura zadnjih treh mesecev je morala biti skrbno načrtovana, vendar je bilo v trenutku zmage vse hudo pozabljeno.

 

Isabela je po petih dneh tekmovanja, stopila na zmagovalni oder, ob Zdravljici zrla v barve slovenske zastave in poskušala dojeti, kaj ji je dejansko uspelo.

Mediji so zapisali: